fbpx
Acasa GastronomieRețete Fursecurile cu două ingrediente – 3 combinații inedite

Fursecurile cu două ingrediente – 3 combinații inedite

Autor: Alexandra Ion
0 comentariu 1,8K vizualizari 7 minute timp estimat

Chiar dacă la prima impresie pare ciudat, poți face fursecuri cu două ingrediente. Am testat trei variante de rețete de fursecuri cu două ingrediente și rezultatele au fost, de fiecare dată cu mult peste așteptări. 

Niciuna dintre rețete nu conține zahăr, ouă și nici grăsimi. Nu contin nici gluten! Se fac foarte repede și pe lângă cele două ingrediente de bază, în toate poți adăuga, după gustul tău, alte ingrediente sănătoase care vor duce la fursecuri la fel de bune, dar cu alt gust.

furescuri cu doua ingrediente

Fursecuri cu banane și fulgi de ovăz

Proporția ideală este o banană coaptă pentru 4 linguri de fulgi de ovăz. Poți multiplica cantitățile în funcție de dorință. Banana trebuie să fie coaptă bine, dar nu foarte coaptă. Striveste cu furculița banana și în piureul obținut adaugă fulgi de ovăz. Amestecă bine până rezultă o pastă. 

În această compoziție de bază poți adăuga vanilie, scorțișoară sau sare de Himalaya. Aceste fursecurile cu două ingrediente pot fi înnobilate cu stafide sau alte fructe deshidratate, tăiate în bucățele mici, o lingură de cacao amestecată cu o linguriță de miere sau o lingură de fulgi de migdale și o lingură de apă. Mai poți pune ghimbir pudră, coajă de lămâie sau portocală sau pudră de roșcove (aceasta nu are nevoie de miere pentru că este dulce). Dacă vrei fursecuri moi poți adăuga puțin bicarbonat în compozițe.

Preparate cu  fulgi ovăz fursecurile ies ciufulite și destul de crocante. Dacă vrei fursecuri fine și mai moi, macină în mașina de cafea fulgii de ovăz pana devin o faina (cât de fină vrei tu să fie). Proporțiile rămân identice. Sau, poți combina făină de ovăz cu fulgi. 

Pasta rezultată se lasă să stea circa 15 minute, apoi cu mâinile ușor umezite se fac fursecuri aplatizate. Se coc la foc potrivit pentru 15 minute. Sunt gata când sunt ușor rumenite pe margine. Se coc pe foaie de copt unsă cu puțină grăsime vegetală. Se scot din tavă când sunt reci. Se pot păstra câteva zile în recipiente închise.

Idee! În loc de fulgi de ovăz folosește nucă de cocos rasă. Combina bananele cu nucă de cocos până rezultă o compoziție densă care poate fi așezată în tava de copt. 

fursecuri cu ciocolata si iaurt

Fursecuri cu ciocolată și iaurt

Aceste fursecuri cu două ingrediente pot să satisfacă pofta de ciocolată și sunt foarte ușor de pregătit.

Pentru a le face ai nevoie de chipsuri de ciocolată semi amară sau ciocolată clasică de menaj și iaurt grecesc, fără grăsime. Rețeta nu merge cu ciocolată cu lapte și nici cu ciocolată albă! La fel, ai nevoie neapărat de iaurt fără grăsime. Iaurtul trebuie să fie proaspăt și foarte bine scurs, motiv pentru care îl vei lăsa o oră într-o strecuratoare. 

Pentru a prepara fursecurile ai nevoie de 200 grame de ciocolată amăruie și 130 de grame de iaurt grecesc fără grăsime. Topește ciocolata și las-o să ajungă la temperatura camerei. Iaurtul trebuie să fie la temperatura camerei. Pune ciocolata în iaurt și amestecă până la completa omogenizare. Aluatul ar trebui să semene cu un budincă groasă de ciocolată. Imediat pune cu lingura în tava deja pregătită cu hârtie de copt. Trebuie să lucrezi repede, pentru a evita ca ciocolata să se întărească. 

Coace fursecurile timp de aproximativ 15 minute. Ai grijă să nu le coace prea mult, deoarece se vor usca în interior. Lasă fursecurile să se răcească complet pe foaia de copt înainte de a le îndepărta. Din cauza texturii delicate, folosește o spatulă subțire pentru a le scoate. Fursecurile pot fi savurate imediat după răcire, dar după câteva ore, vor deveni ușor crocante. 

fursecuri cu doua ingrediente

Fursecuri cu migdale și miere

Ca să faci aceste fursecuri cu două ingrediente ai nevoie de făină de migdale și miere de albine. În loc de miere poți folosi siropul de arțar. Nu ai cantități exacte pentru că mierea este diferită în funcție de tipul ei. 

Pune două-trei linguri de miere într-un vas și încălzește-o ușor în baie de apă sau la microunde. Adaugă făină de migdale până ce obții o compoziție densă ca un aluat. Poți pune și fulgi de migdale în compoziție. Formează grămăjoare de compoziție pe care le coci în cuptorul încins pentru cel mult 10 minute. Sunt moi când sunt calde, dar devin crocante când se răcesc. 

Toate cele trei rețete de fursecuri din două ingrediente sunt sănătoase și foarte gustoase. Se pot păstra pentru mai multe zile, în recipiente bine închise, dar fiind faptul că sunt sensibile la umezeală. 

👉 Cel mai bun chec cu lămâie și iaurt

Sursa foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies