fbpx
Acasa Horoscop Semnificația viselor tale

Semnificația viselor tale

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 110 vizualizari 11 minute timp estimat

Care să fie semnificația viselor pe care le avem uneori? Analizăm cele mai obișnuite vise și le descifrăm simbolurile pentru a descoperi ce se ascunde în subconștientul nostru și care sunt semnalele de alarmă la care să fim atenți în viața de zi cu zi.

Fiecare om de pe pământ visează în noaptea între 90 de minute și două ore, fie că își amintește dimineața de acest lucru, fie că nu. Iar câteodată apar în vis lucruri evidente, precum un prieten pierdut căruia îi ducem dorul, dar la fel de bine poate fi vorba despre simboluri a căror însemnătate e bine so cunoaștem pentru a ne îmbunătăți viața. Drept urmare, trecem în revistă cele mai des întâlnite imagini apărute în vise și vă dezvăluim semnificația lor. Atenție, interpretarea cea mai veridică o dă tot cel care visează, întrucât el poate oferi amprenta personală, subiectivismul atât de necesar explicării viselor. Iată care este semnificația viselor noastre.

A fi urmărit

Este unul dintre cele mai obișnuite vise pentru că senzația pare atât de reală, încât majoritatea oamenilor și-o amintesc după ce se trezesc din somn. Interpretarea ține nu atât de frica de a fi cu adevărat urmărit, ci mai degrabă de acel ceva de care fugim. În realitate, trebuie să fim atenți la o anumită situație de care continuăm să ne ferim, pe care o evităm. Confruntarea ne-ar elibera de stresul cauzat de problema amânată la nesfârșit.

Apă

Semnifică starea noastră emoțională, subconștientul. Iar felul în care se prezintă apa (tulbure sau clară, cu valuri ori lină, neagră sau transparentă) dă informații cu privire la modul (eficient sau dezastruos) în care ne gestionăm emoțiile. 

Vehicule

Că e mașină sau avion, tren ori tramvai, orice vehicul apărut în vis reflectă direcția în care simțim că merge viața noastră și cât de bine/de prost controlăm acest aspect. Cu ajutorul unui mijloc de transport putem ajunge la destinația dorită sau, dimpotrivă, viața poate lua o turnură neașteptată. Vehiculul respectiv ne ajută facem anumite tranziții (mai mult sau mai puțin necesare) și să descoperim/să depășim anumite obstacole.

Oameni

Alte persoane în afară de noi reprezintă, de fapt, diferite aspecte ale sinelui. Ne pot atrage atenția asupra unor caracteristici personale care ar trebui încurajate, dezvoltate și exploatate. La fel de bine pot evidenția relații deja existente cu alți oameni sau, deseori, scot la iveală probleme personale care trebuie soluționate. Dacă visăm un iubit, de pildă, înseamnă există laturi ale noastre de care ne-am detașat fără fie necesar sau benefic.

Școală sau clasă

De câte ori nu v-ați „trezit“ din nou în bancă, la școală și, cel mai probabil, în situația de a fi asculați la tablă sau dând un examen? Lecția care trebuie învățată din acest vis e legată de ceva provenit din trecut care ne bântuie și nu suportă amânare. Așadar, evaluați puțin mai detaliat situația actuală și încercați să depistați ce vă ține în loc, unde v-ați blocat și, mai ales, cum puteți încheia definitiv un capitol vechi din viața voastră.

Moarte

Niciodată nu trebuie percepută ca atare. Deși senzația pe care ne-o lasă dimineața, când ne amintim ce am visat peste noapte, este cât se poate de sumbră, moartea cuiva în vis semnifică o schimbare dramatică și un nou început. Iar acest lucru nu este neapărat un lucru rău, ci dimpotrivă.

Zbor

Felul în care plutim printre nori sau pe deasupra clădirilor (lin sau cu opinteli și căderi în gol) reflectă cât de mult sau de puțin ne controlăm viața. De asemenea, ne dezvăluie câtă încredere (sau lipsă de încredere) avem în noi înșine și cât de capabili suntem să ne împlinim visurile, aspirațiile. Când zburăm la înălțime mare și nimic nu ne stă în cale, ne simțim euforici și optimiști, iar când zburăm destul de jos și de dificil, ne umplem de frustrări.

Cădere

Contrar aparențelor, nu toate prăbușirile au conotație negativă. Câteodată coborâm de la înălțime ușor, fără turbulențe, caz în care senzația simțită e una de liniște sufletească, împăcare, eliberare. Când ne aflăm în cădere liberă, în plin picaj incontrolabil, trebuie să ne gândim ce aspecte ale vieții au scăpat de sub control și cum să preluăm din nou frâiele propriului destin.

Copil

Semnifică o noutate, fie că se referă la o idee, un proiect aflat încă în fașă, un început sau o potențială creștere a unui anumit aspect din viața noastră conștientă. 

Casă

Cel mai des reprezintă mintea celui care visează. Diferite etaje sau încăperi ale casei semnifică aspectele personalității visătorului sau nivelurile de conștientizare a unor situații sau sentimente. Subsolul simbolizează ceea ce a fost ignorat până acum sau ceva care n-a ajuns la cunoștința celui care visează. Iar dormitoarele sunt cele mai intime gânduri și sentimente.

Nuditate

Ni s-a întâmplat multora să ne expunem public în timp ce visăm. Însă faptul că apărem fără haine nu denotă nimic altceva decât expunere emoțională și psihică, vulnerabilitate. Partea dezgolită a corpului oferă multe informații cu privire la emoția care a pus stăpânire pe noi în timpul zilei.

Sex 

Poate fi perceput ca o exprimare a impulsurilor sexuale, dar și ca legături intime cu propria persoană sau cu altcineva. De asemenea, informații noi pot fi primite în realitate și integrate în viața de zi cu zi la modul figurat.

Autor: Alexandra Rotărescu
Foto: Guliver/Thinkstock

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies