fbpx
Acasa SănătateNutriție și diete Trucuri rapide pentru o silueta perfectă

Trucuri rapide pentru o silueta perfectă

Autor: Echipa Femeia
0 comentariu 370 vizualizari 9 minute timp estimat

Câteva sfaturi practice te pot ajuta să obții o siluetă perfectă. Nu-ți recomandăm vreo cură de slabire fulger, ci doar câteva schimbări mici în  alimentație, care au efecte mari și rapide. Condiția principală pentru ca acestea să aducă rezultate reale și stabile este, ca de fiecare dată când este vorba despre obiceiurile alimentare, consecvența. 

Articol preluat și adaptat din revista #Femeia  (ai posibilitatea de a vedea integral revista și multa alte articole utile și în varinata digitală a revistei).

Aproape 100% dintre curele de slăbire fulger sunt brusc suspendate la momentul festiv şi nu beneficiază de nicio continuitate de comportament alimentar după acest punct. Iar asta se traduce nu numai prin recuperarea kilogramelor topite pe repede-înainte, ci şi prin înmulţirea lor, dat fiind că organismul a perceput acea perioadă restrictivă drept una de avarie, iar acum acumulează tot ce poate, pregătindu-se pentru episoade similare.  Și în felul acesta șansa de a avea o siluetă perfectă se pierde sau, în cel mai bun caz, se amână, până la următoarea tentativă. 

Siluetă perfectă și centimetri în minus

Prin urmare, îţi propunem o altă strategie care te ajută să pierzi kilograme (de fapt, mai ales centimetri), într-o perioadă scurtă, să obții o siluetă perfectă,  dar să ai și beneficii asupra stării generale a organismului. În plus, aceste reguli, pe care este de dorit să le respecți riguros și concomitent, vor contribui la stabilitatea siluetei pe termen lung.

Este dovedit că respectarea acestor principii,  voluntar pentru cel puțin trei luni de zile sunt în măsură să-ți modifice stilul de viaţă, în sens pozitiv. Vei fi încurajată și de faptul că rezultatele apar repede, iar silueta perfectă pe care o obții, te va ambiționa să continui. 

silueta perfecta, trucuri care functioneaza

Schimbări mici pentru o siluetă perfectă

Iată micile schimbări din regimul alimentar cu mari efecte pe cântar, mai ales dacă le aplici simultan şi dacă ele sunt integrate într-un stil de viaţă activ, cu cel puțin 30 de minute de mişcare pe zi: 

Renunţă la zahărul adăugat!

Începând cu cel pe care ți-l pui în cafea şi terminând cu cel pe care-l pun producătorii în majoritatea alimentelor, dintre care, poate, consumi zilnic: pâine, cereale pentru lapte, mezeluri, gustări (covrigei, sticksuri, chipsuri, grisine, produse de patiserie), mâncare gătită, sosuri (muştar, ketchup), conserve, chiar şi unele iaurturi!  De asemenea, ai mare grijă să nu compensezi această „lipsă“ prin consumul de fructe.

Rămâi la un măr sau o banană ori 2-3 prune pe zi, pentru că şi zaharurile din fructe, dacă intră în organism în exces şi nu sunt consumate prin activitate fizică susţinută, se depun exact la fel ca zahărul adăugat: în zona mediană a corpului.

Scade cantitatea de sare

Normal că „sarea în bucate“ e gustoasă şi chiar bună pentru sănătate – reglează tensiunea arterială, contribuie la buna funcţionare a creierului şi a musculaturii –, însă nu avem nevoie de atâta sare zilnic cum ne închipuim. În timp ce recomandarea este de 4 grame de sare pe zi pentru un adult (cam o linguriţă), consumul real este de apro ximativ 10 grame, adică de două ori mai mult! 

 Şi ştii ce face sarea în exces siluetei tale? Reţine lichidele în ţesuturi, adică te face „pufoasă“. O mare parte din necesarul de sare ţi-l iei din carne, legume, lactate, nuci, seminţe, aşa că renunţă, măcar de test, să pui sare la gătit şi vei vedea diferenţa de centimetri mai ales în zona gambelor şi mâinilor în câteva zile. 

Creşte raţia de proteine

Există nenumărate studii, făcute atât pe bărbaţi, cât şi pe femei, pe sportivi sau pe persoane cu o viaţă normal activă, studii care au ajuns, în mare, la aceeaşi concluzie: o creştere a aportului zilnic de proteină a condus, în timp, la o scădere în greutate a subiecţilor. Şi asta pentru că organismul arde mai multe calorii pentru digestia proteinelor, iar senzaţia de saţietate pe care ele o produc este de lungă durată.

Aceasta a condus la o scădere cu aproximativ 5 kilograme în decurs de 12 săptămâni. Nu trebuie să mănânci un piept de pui la fiecare masă pentru a-ţi face necesarul de proteine, ci poţi miza şi pe alte alimente bogate în acest nutrient: iaurt grecesc, brânză de vaci, ouă, peşte (ton, somon, halibut, sardine etc.), leguminoase, unt de arahide, nuci, tofu, quinoa, broccoli, soia.

Bea apă cât trebuie 

Un alt obicei dăunător care adună lichidele în ţesuturi este consumul  insuficient de… lichide! Teoretic, auzi cam peste tot că trebuie să bei cel puţin doi litri de apă pe zi şi ţi se pare enorm, nu încerci să consumi nici măcar jumătate, te laşi păgubaş înainte să încerci măcar. Practic, noile recomandări privind consumul de apă venite din SUA (de la Academia Națională de Științe, Inginerie şi Medicină) spun că o femeie cu vârsta între 19 şi 30 de ani trebuie să consume în jur de 2,7 litri de lichide pe zi, iar 20% din această cantitate provine, de regulă, din mâncare (ciorbe sau lapte cu cereale).

Adoptă postul intermitent pentru o siluetă perfectă

Această recomandare n-are nimic de-a face cu vreun ritual religios, ci se referă, pur şi simplu, la abţinerea de la mâncare o anumită perioadă. Teoretic (şi conform recomandărilor specialiştilor în nutriţie), între două mese sau gustări ar trebui să treacă cel puţin trei ore. Prin urmare – şi prin inspiraţie din culturile orientale şi din stilul de viaţă al omului preistoric – a fost născocită această tehnică a postitului intermitent. Unii o fac pentru 24 de ore de două ori pe săptămână, alţii în ture de câte 16 ore zi de zi (de exemplu, mănânci doar mesele dintre orele 8 şi 16 sau dintre 12 şi 20, după cum îţi permit programul şi obişnuinţa).

👉 Postul intermitent este printre cele mai utile strategii. Beneficiile pentru sănătate și siluetă sunt dovedite. Va avea cele mai bune rezultate, dacă perioada de pauză alimentară se va încadra eficient în programul tău zilnic și va răspunde la nevoile nutriționale ale organismului. 

Beneficiul major pentru organism este schimbarea profilului hormonal, încât depozitele de grăsime să fie mai uşor arse în vederea obţinerii energiei. Combinat cu aportul caloric mai scăzut decât în zilele când mănânci normal, duce la scăderi rapide în greutate.

Sursa foto: 123rf.com

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies