fbpx
Acasa Horoscop Care este piatra prețioasă norocoasă pentru fiecare zodie

Care este piatra prețioasă norocoasă pentru fiecare zodie

Autor: Diana Colcer
1 comentariu 1,4K vizualizari 12 minute timp estimat

Suntem fascinate la vederea unei bijuterii cu pietre prețioase ori semiprețioase și într-un plan subtil ne simțim atrase de un cristal de stâncă ori de un superb ametist. Și nu știm de ce anume. Poate datorită zodiei… Tu știi care-i piatra prețioasă ce aduce noroc zodiei tale?

Din Antichitate sunt cunoscute efectele cristalelor și mineralelor asupra corpului uman. Se consideră că acestea amplifică rezonanța dintre individ și energia lor specifică, corespunzător semnelor zodiacale sau planetelor ce le stăpânesc. În plus, cristaloterapia sau medicina mineralelor (pietre sau cristale) datează din timpuri la fel de vechi. În funcție de zona geografică și de resursele pe care le dețineau, oamenii au făcut diverse asocieri între zodii, planete și cristale. Pe de altă parte, s-a observat că starea de sănătate putea fi îmbunătățită cu ajutorul unei pietre, în timp ce o alta atrăgea norocul sau fericirea personală – și lista continuă. De aceea găsim în diferite surse de informare recomandări care la prima vedere par contradictorii.

Piatra norocoasă a fiecărei zodii

În funcție de tema natală a fiecăreia dintre noi, este foarte probabil ca piatra care ne atrage și ne aduce beneficii să fie alta decât a zodiei natale. De exemplu, poate fi vorba despre un cristal care se armonizează cu semnul ascendent, cu o planetă ce se află în momentul nașterii noastre în semnul nostru ascendent, cu stăpânul zodiei în care suntem născute ori cu zodia populată de mai mult de 3 planete în harta natală. Alegerea pietrei potrivite este deseori intuitivă și reflectă însăși amprenta energetică pe care o avem, dar de care, de cele mai multe ori, nu știm.

Diamantul, piatra norocoasă a Berbecului

 

Pentru Berbec, diamantul dă forță, încredere, curaj și viață lungă. La fel de potrivite sunt hematitul, sardonixul și carnelianul. Pietrele roșii sunt de multe ori preferatele acestei native, fiind în corespondență cu planeta guvernatoare, Marte. Cerceii  sunt cea mai indicată variantă de a le purta, dar nu obligatoriu, desigur.

 

Pietrele verzi aduc noroc Taurului

Taurul iubește atât bijuteriile, cât și mineralele. Fiind semn de pământ, rezonează cu acest tip de energie. Îi sunt potrivite cuarțul roz, jadul, agatele, smaraldul, în general pietrele verzi, purtate de preferință în jurul gâtului. Și bijuteriile din lemn sunt deseori apreciate de aceste native.

 

 

Pietrele transparente sunt norocoase pentru Gemeni

Femeii din zodia Gemeni i se potrivesc pietrele cu mai multe culori, cum este alexandritul, o piatră ce își schimbă culoarea în funcție de lumină, de la albastru-verzui  în lumină naturală la trandafiriu intens când este expus la lumină artificială. Citrinul galben, pietrele transparente, cum ar fi topazul, care amplifică înțelepciunea și optimismul, și perlele sunt alte variante potrivite, mai ales dacă sunt purtate pe mâini (inele, brățări).

 

 

Perla aduce noroc Racilor

Pentru Rac, cele mai indicate sunt perlele, sideful, pietrele albe, piatra Lunii și smaraldul, în combinație cu argint, metalul caracteristic. Colierele lungi îi pun în evidență zona anatomică specifică, pieptul. Perlele au o istorie lungă în industria bijuteriilor deoarece accentuează feminitatea, romantismul și se pare că păstrează echilibrul emoțional și crește imunitatea.

 

 

Rubinul, piatra norocoasă a Leilor

Nativelor din zodia Leului li se potrivesc rubinul, piatra Soarelui, peridotul și chihlimbarul. Desigur, orice bijuterie confecționată din aur se află în topul preferințelor și al recomandărilor acestei zodii. Rubinul întărește voința, puterea și curajul, facilitează exprimarea calităților înnăscute și oferă protecție inimii și sistemului circulator.

 

Peridotul, piatra norocoasă a Fecioarei

 

Fecioarei îi este recomandat, după unii autori, peridotul – care asupra acestei zodii se pare că are puteri tămăduitoare când e purtată la gât sau la mâna dreaptă. După alți autori, ar mai fi potrivite jaspul și agatul, care, purtate drept talisman, oferă protecție. 

 

 

Opalul, una din pietrele norocoase ale Balanței

Pentru Balanță orice bijuterie reprezintă un prilej de încântare. Opalul și jadul sunt des recomandate și de asemenea safirul. Dovadă de rafinament, simbol al cunoașterii și dreptății, el aduce, în plus, noroc în relația de iubire. Are beneficii asupra stării organismului: calmează și relaxează, este antiinflamator, scade febra și tensiunea arterială.

Turmalina roșie îi poartă noroc Scorpionului

 

Nativei Scorpion îi plac granatele, pietre în nuanțe de roșu-închis, care aduc succes în carieră și sporesc magnetismul, simbolizează pasiunea și curajul. Turmalina elimină tensiunile, obsesiile și protejează împotriva pericolelor. Alte surse indică topazul, malahitul și hematitul ca fiind benefice acestei zodii.

 

Pietrele albastre îi aduc noroc Săgetătorului

Săgetătoarei îi este potrivit opalul, ca simbol al șansei și spontaneității și întrucât conferă darul profeției, întărește sistemul imunitar, protejează sănătatea ficatului, pancreasului și splinei. O altă piatră preferată de această nativă este turcoaza, dar și pietrele albastre, în general.

 

 

Onixul îi poartă noroc Capricornului

Femeia Capricorn apreciază bijuteriile valoroase, autentice, iar ca o bună cunoscătoare a pietrelor, preferă onixul, obsidianul și uneori cristalul de stâncă. Onixul sporește toate însușirile tipice zodiei: rezistență, tărie de caracter, ambiție, stăpânire de sine. Ajută în bolile de piele și conferă durabilitate relațiilor de dragoste.

 

 

Ametistul, piatra norocoasă a Vărsătorului

Vărsătoarea poate stabili o legătură mult mai bună cu universul și cu viitorul prin intermediul ametistului, care îi aduce înțelepciune, inspirație, domolește excesele, protejează de pericole multiple. Ametistul are multiple virtuți terapeutice pentru toate zodiile, dar cu precădere pentru cea a Vărsătorului. Alte pietre potrivite ar fi aquamarina, hematita, cristalul de stâncă.

 

 

Acvamarinul le aduce noroc Peștilor

Și Peștilor le sunt potrivite ametistul și acvamarinul, care le conferă seninătate, pace sufletească, le poartă noroc în călătorii, stimulează dragostea, întăresc sistemul imunitar și pe cel limfatic, apără de toxine și relaxează. Sideful, opalul de foc, turcoaza și citrinul sunt pietre care se potrivesc energiei acestei native.

 

👉 Horoscopul 2024. Predicții astrale complete

Text: Melania Marin

Foto: iStock.com

1 comentariu

Faude 06/02/2023 - 14:08

Multumesc femeia.ro pentru acest articol. Fiind in zodia Fecioara ma bucur sa aflu ca, peridotul este piatra mea pretioasa.

Raspunde

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies