fbpx
Acasa Horoscop Horoscop Leu. Caracteristicile zodiei și predicții astrale

Horoscop Leu. Caracteristicile zodiei și predicții astrale

0 comentariu 107 vizualizari 17 minute timp estimat

Caracteristicile zodiei, predicții astrale și secrete ale zodiei îți vor fi de folos, și le regăsești pe toate sintetizate în această veritabilă analiză: horoscop Leu. Amănuntele de aici îți vor fi de folos, fie că ești un nativ al zodie, fie că cineva apropiat ție este în această casă. 

♌ Persoanele născute între 23 iulie și 22 august sunt în zodia Leului. Caracteristicile dominante sunt puterea (fizică și psihică), energia, generozitatea și vitalitatea. 

Horoscop Leu – liniile directoare

Zodia Leu este a cincea pe cercul zodiacal european. Este o zodie masculină de foc, guvernată de Soare, dominată de voință, hotărâre, dar și de orgoliu, vanitate și furie. Este o zodie caracterizată prin extravaganță în tot ceea ce face și spune. Nativii zodiei sunt oameni puternici, deși această trăsătură nu-i plasează neapărat în cele mai bune poziții în viață, mai ales dacă nu știu să-și gestioneze forța și energia pe care au primit-o de la Soare. 

horoscop leu

Horoscop Leu – caracteristici majore

Reprezentând cel de-al cincilea semn zodiacal, Leul este guvernat de Soare, considerat în mitologie centrul universului. Leul este asociat cu elementul foc și simbolizează pasiunea, entuziasmul și creativitatea. Pentru că este guvernat de o stea fixă, este nativul cel mai stabil și perseverent al zodiacului. Sunt hotărâți și nu se tem să-și asume responsabilități.

Ambițios și plin de energie, îi place să fie primul în orice face și este cu siguranță semnul zodiacal care are calități înnăscute de lider. Nu-și face probleme din cauza banilor pentru că știe să îi câștige indiferent de domeniul în care lucrează. Uneori este foarte încăpățânat, dar nu într-un mod neplăcut, ca în cazul altor zodii. 

Are marea calitate de a aprecia ceea ce fac ceilalți pentru el și se simte fericit atunci când i se iau în considerare calitățile și personalitatea. Soarele este planeta guvernatoare a Leului, conferindu-le un caracter luminos, plin de energie și o dorință de a străluci în lumina reflectoarelor, ceea ce adoră. Dar aceasta este și calea prin care poate fi manipulat, umilit și minimalizat. 

Leii sunt generoși și grijulii față de cei din jurul lor. Le place să-i încurajeze pe ceilalți și să împărtășească din succesul lor. Uneori, Leii pot avea o latură dramatică și pot fi exuberanți în manifestarea emoțiilor. Au o prezență puternică și pot fi captivanți în relații sociale. Sunt adesea loiali și devotați prietenilor și familiei lor, mai ales dacă au nevoie de recunoaștere și apreciere din partea celor din jur.

Leii îți trăiesc viața cu pasiune și entuziasm. Sunt motivați să atingă obiective mari și să se implice cu intensitate în tot ceea ce fac. Se simt împliniți atunci când au posibilitatea de a-și exprima creativitatea. Activitățile artistice, proiectele creative și aprecierea pentru talentele lor sunt esențiale pentru fericirea lor.

Unele dintre punctele slabe ale Leilor pot include orgoliul exagerat, tendința de a fi dominatori și dorința excesivă de atenție. Foarte complicat în relațiile sale, se poate întâmpla să se îndrăgostească la prima vedere, dar se implică foarte greu într-o relație. Cere de la partenerul său fidelitate, nu suportă minciuna și trădarea și detestă accesele de gelozie pentru că, din punctul lui de vedere, odată ce s-a implicat serios într-o relație, va rămâne credincios, chiar dacă în drumul lui apar și alte posibile aventuri.

👉 Luna februarie și secretele ei

Horoscop Leu – compatibilități și relații

Gemenii și Berbecul sunt zodiile care se asociază cel mai bine cu nativul din Leu. Potrivit astrologilor, Leul poate face casă bună cu Balanța, Berbecul și Gemenii. Trebuie să se ferească de cei născuți în zodia Taurului, pentru că, între cele două zodii, nu va exista niciodată o cale de înțelegere. În schimb, Balanța și Vărsătorul vor reuși să-l deconecteze pe nativul din Leu. 

Sunt nativii care se simt foarte bin în compania celor din aceeași zodie. Între doi Leii poate exista o atracție puternică, dar pot apărea și conflicte de ego. Dacă ambii parteneri sunt dispuși să lucreze la relație, aceasta poate fi plină de strălucire.

Există și câteva excepții: 

 • Alături de Săgetători pot avea experiențe interesante, dae este nevoie de efort. În unele cazuri această combinație poate fi foarte armonioasă, deoarece ambele zodii împărtășesc pasiunea pentru aventură, optimismul și setea de cunoaștere.
 • Deși viața alturi de nativi din Pești nu este cea mai bună alegere pentru un Leu, această combinație poate aduce o conexiune emoțională profundă. 

Lei celebri

 • Barack Obama – 4 august 1961 – Politician (fost președinte al Statelor Unite ale Americii).
 • Jennifer Lopez – 24 iulie 1969 – Actriță, cântăreață, dansatoare și producătoare.
 • Madonna – 16 august 1958 – Cântăreață, compozitoare și actriță.
 • Chris Hemsworth – 11 august 1983 – Actor australian (cunoscut pentru rolul lui Thor în universul cinematic Marvel).
 • Cara Delevingne – 12 august 1992 – Model și actriță.
 • Robert De Niro – 17 august 1943 – Actor și producător de film.
 • Charlize Theron – 7 august 1975 – Actriță și producătoare sud-africană.
 • Whitney Houston – 9 august 1963 – Cântăreață, actriță și producătoare.
 • Daniel Radcliffe – 23 iulie 1989 – Actor (cunoscut pentru rolul lui Harry Potter).
 • Halle Berry – 14 august 1966 – Actriță și fostă Miss America.
 • Jennifer Lawrence – 15 august 1990 – Actriță.
 • Ben Affleck – 15 august 1972 – Actor și regizor.
 • Robert Plant – 20 august 1948 – Solist vocal al trupei Led Zeppelin.
 • Viola Davis – 11 august 1965 – Actriță.
 • Kylie Jenner – 10 august 1997 – Personalitate TV și om de afaceri.
 • Antonio Banderas – 10 august 1960 – Actor și regizor spaniol.
 • Demi Lovato – 20 august 1992 – Cântăreață și actriță.
 • Matthew Perry – 19 august 1969 – Actor (cunoscut pentru rolul lui Chandler Bing în „Friends”).
 • Steve Carell – 16 august 1962 – Actor și comedian.
 • Mila Kunis – 14 august 1983 – Actriță.

Acești Lei celebri adaugă o varietate de talente și realizări la lista deja impresionantă.

Femeia Leu

Fire orgolioasă, sigură pe sine, nativa din Leu dorește întotdeauna să aibă ultimul cuvânt, chiar și când nu are dreptate. Pentru că vrea să fie în permanență admirată, femeia Leu este mereu atentă la aspectul exterior. 

Plină de farmec, nu are probleme în a-i cuceri pe reprezentanții sexului opus. Foarte pretențioasă, ea își va găsi foarte greu un bărbat care să-i satisfacă toate pretențiile. Dacă vrei să o cucerești, trebuie să știi că femeia Leu obține întotdeauna ceea ce vrea. Îi place să domine și își impune propriile reguli până și în materie de sex. Este o soție perfectă care își iubește partenerul și copiii foarte mult. 

Bărbatul Leu

Nativul din Leu iubește oamenii și simte nevoia să fie în permanență înconjurat de aceștia. Îi place să fie primul în orice face, având calități înnăscute de lider. Este inteligent, dar, uneori, temperamentul impulsiv îi poate crea probleme. Cel mai mult detestă incompetența, lăsitatea și minciuna. 

Nu-și va ascunde sentimentele niciodată și îi va molipsi și pe ceilalți cu manifestările lui de bucurie sau de furie. Dacă vrei să devii partenera lui, trebuie să fii frumoasă, plină de decență și să nu încerci să-l eclipsezi vreodată. Dacă ai reușit să-l cucerești, nu-i trezi gelozia și nu-l trăda!

Copilul Leu

Micul Leu are un temperament pasional și sensibil. Uneori, este timid și retras și destul de rar răzbunător. Va încerca să se impună în cercul de prieteni de joacă și să devină principalul punct de atracție. El nu suportă să fie admonestat sau criticat în fața unor străini și nici nu este recomandat să încerci să-l educi folosind forța. Cea mai potrivită cale de înțelegere cu el este cea sentimentală.

Problemele de sănătate cu care se poate confrunta nativul din Leu se manifestă în general la inimă, ritmul cardiac, măduva spinării și plexul solar, putând ocaziona hipertensiune arterială, boli de inimă și fragilitatea vertebrelor dorsale.

horoscop leu

5 lucruri mai puțin știute despre Lei

Nu poate fi complet un horoscop al Leilor, fără a puncta aceste secrete foarte puțin știute despre acești nativi. 

 1. Nativul din zodia Leu are o ambiție infinită, dar asta poate să-i aducă în egală măsură succese fulminante sau prăbușiri apocaliptice. Toată viața Leului curge între extreme.
 2. Una din nevoile fundamentale ale nativului Leu este respectul. Vrea să fie apreciat, iubit, laudat, respectat. Poți să adormi toate orgoliile și patimile unui Leu doar dacă îl lauzi și dacă îi spui că este bun și priceput.
 3. Leul nu înțelege, nu tolerează și nu suportă nicio meschinărie, răutate sau josnicie. Un Leu nu poate face rău cuiva pentru că noblețea lui sufletească este infinită. Știindu-se superior tuturor, are un profund sentiment al justiției și se așează pe sine deasupra tuturor.
 4. Nativul Leu este un excelent camarad și sfătuitor, este un aliat, un prieten sincer și niciodată un adevărat dușman. Are însă explozii de furie în care nu mai vede nimic și poate provoca catastrofe pentru care se va căi amarnic, îndată ce se va calma. Nu lua niciodată în serios un Leu furios, pentru că nimic din ce spune sau promite nu va face. Este dominator, posesiv, dar niciodată nu se va manifesta brutal, prin forță, ci printr-o presiune constantă căreia este imposibil să-i reziști. Sentimentele sale puternice îl pot face instabil emoțional, aventuros, egoist și, uneori, gelos.
 5. Este dependent de soare, de vara, iubește călătoriile, este dependent de carne și de toate alimentele galbene, portocalii și roșii: ouă, morcovi, gutui, portocale, caise etc. Îi plac lucrurile strălucitoare, neobișnuite și uneori poate deveni caraghios pentru ca are tendința de a se împopoțona.

Horoscop Leu- 10 detalii esențiale 

 1. Planeta guvernatoare: Soare
 2. Caracteristica zodiei: Voință de fier
 3. Calități: Generozitatea și entuziasmul
 4. Defecte: Orgoliul și egoismul
 5. Ziua norocoasă: Sâmbătă
 6. Cifre norocoase: 8, 9
 7. Culorile norocoase: Galben, portocaliu
 8. Piatra norocoasă: Rubin
 9. Probleme de sănătate: Durerile lombare, osteoporoza și bolile de natură cardiovasculară
 10. Cariere potrivite: manager, învățător, actor, sportiv.

Acum ai imaginea completă despre tot ceea ce înseamnă această zodie și știi toate detaliile care definesc toate aspectele unui horoscop Leu.

👉  Horoscopul 2024. Predicții astrale complete

Sursa foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies